Jangan resah, rapatkan barisan dan kukuhkan parti

Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Mat Nadzari Ahmad Dahalan, meminta ahli UMNO yang masih bersama parti tidak resah dengan tindakan sesetengah ahli yang bertindak keluar parti.

Beliau berkata, walaupun ada yang bertindak keluar parti, ahli akar umbi tidak terjejas dan ia adalah petanda yang baik.

“Apa yang penting sekarang adalah kita rapatkan lagi barisan kita dan kesatuan sesama kita kerana UMNO Selangor amat memerlukan elemen ini.

“Tindakan Ahli Parlimen Sabak Bernam, Datuk Mohamad Fasiah Mohd Fakeh, yang keluar UMNO juga tidak banyak membawa kesan kepada akar umbi kerana beliau cuma ahli biasa,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya lagi, pihak pengurusan UMNO Selangor dijangka mengadakan perbincangan mengenai hal berkenaan esok.

Semalam, enam ahli parlimen UMNO mengumumkan keluar daripada parti berkenaan selain mendesak Presiden parti, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, segera meletak jawatan.

Selain Mohamad Fakeh, lima lagi Ahli Parlimen ialah Datuk Seri Hamzah Zainudin (Larut); Datuk Rosol Wahid (Hulu Terengganu); Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad (Mersing); Datuk Shabudin Yahaya (Tasik Gelugor) dan Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz (Tanah Merah). - BH Online


Popular posts from this blog

Barometer #KLENTONGKASI 100 Hari PH

Bahasa Maqasid "akhraf al-Darrarain"